Weeral
is er een maand voorbij en weeral is er de foodblogswap.
Ik
mocht rondneuzen op de blog van Helen 'HandmadebyHelen'. Helen vind
het heerlijk om te bakken en te koken. Bij het scrollen door haar
recepten zie ik vooral veel cakes, taartjes, koekjes en chocolade de
revue passeren.
Tijdens
de paasdagen hebben we echter wel al onze portie zoetigheid gehad en
lekker gesmikkeld van 'teveel' chocolade... dus tijd om gezond te doen.
Zo
heb ik mijn oog laten vallen op 'Arroz con chorizo y gambas'.
Alhoewel dit gerechtje gelijkt op mijn 'Spaans pannetje', heb
ik het toch gemaakt en het is super lekker. De kruiding heb ik
wat aangepast en de peterselie vervangen door koriander.
Wat
heb ik gebruikt:
1
ui, fijngehakt
2
tomaten
1
rode, 1 gele en 1 groene paprika
2
teentjes look, geperst
2 lente-uitjes
100 g chorizo, pikant
100 g chorizo, pikant
125
g risotto rijst
250
ml kippenbouillon
8
gamba's
1
theelp paëllakruiden
1
theelp kurkuma
plukje saffraandraadjes
versgemalen
zwarte peper
fleur
de sel
verse
koriander, de blaadjes
Hoe
ga je tewerk:
Pel
en hak de ui fijn.
Pel
de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
Vang het sap op en zet aan de kant.
Verwijder
de pel, zaadlijsten en pitjes van de paprika's. Snij in reepjes.
Snij
de lente-uitjes in fijne ringetjes.
Pel
de chorizo en snij in schijfjes.
Pel
de gamba's en verwijder het darmkanaal. Spoel ze en dep droog met
keukenpapier, zet koel in de frigo.
Zet
een sauteerpan op de sudderplaat. Bak er de chorizo in, vetstof hoef
je niet toe te voegen, er komt voldoende vrij uit de chorizo.
Verwijder na enkele minuutjes de chorizo.
Laat
de uien glazig bakken in het vrijgekomen vet.
Bak
de lente-ui en geperste look ook eventjes mee.
Voeg
de rijst toe en roer goed.
Bevochtig
alles met de kippenbouillon en het opgevangen sap van de tomaten.
Kruid
met paëllakruiden, kurkuma, saffraan, peper en zout.
Doe
er de chorizo terug bij, roer alles om, leg het deksel op de pan en
breng aan de kook.
Verplaats
de pan naar de bakoven, op de richel op de bodem. Laat garen gedurende
20 minuten.
Haal
de pan uit de oven, zet terug op de sudderplaat en doe er de scampi's
bij. Roer ze onder het rijstmengsel. Zet de afgedekte pan nog 5
minuten in de bakoven.
Werk
af met de korianderblaadjes en dien onmiddellijk op. Je kan er een
citroenpartje bijgeven.
Enjoy!
Mijn
zevende deelname aan de Foodblogswap, een online 'event' op Facebook.
Nederlandse en Belgische foodbloggers schrijven zich in voor de swap
en dan wordt er elke maand een verdeling gemaakt. Zo kies en kook je
eens per maand een recept van een andere foodblogger.
Deze
maand mocht ik kiezen op de blog van Helen 'HandmadebyHelen'. Amélie
van 'Blond met een groen geloof' maakte 'Knolseldersoep' van mijn
blog.