Intro
Dit
gerechtje een 'paella' noemen, is er wellicht een beetje over en
toch... Het receptje heb ik van mijn schoondochtertje. In hun
gezinnetje is het een topper die dikwijls op tafel komt. Ondertussen
heb ik het zelf ook al ettelijke keren gemaakt. En ik kan zeggen in
Casa Latti is het ook een succes verhaal!
Ingrediënten
voor 2 personen:
1
kipfilet (300 g)
125 g
basmati rijst
225 g
groentebouillon
100 g
pikante chorizo
3 rode
paprika's
3
tomaten
1 Spaans
pepertje, piccantina
1 grote
eetlepel tomatenpuree
1
sjalotje
2
knoflooktenen
enkele
takjes tijm
saffraandraadjes
of gemalen saffraan
1 flinke
koffielepel paellakruiden
zout
Bereiding
Ontvel
de kipfilet en snij in gelijke stukjes. Pel de
chorizo en snij in stukjes. Schil de
rode paprika's met een dunschiller, verwijder zaadlijsten en zaadjes.
Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Ontvel
de tomaten, concasseer de tomaten en vang het sap op. Snij het
Spaans pepertje heel fijn, voor wie van pikant houd (zoals wij), laat
je de zaadjes erbij. Snij het
sjalotje fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de tijm. Tot daar
het grootste werk!
Neem een
pan met een deksel, ik gebruik een sauteerpan. Zet die
op de sudderplaat en bak de chorizo, zonder vetstof, in de pan, je
zal zien dat er olie uit de chorizo vrijkomt. Verwijder de chorizo en
zet aan de kant.
Fruit de
sjalot, Spaans pepertje en look in de achtergebleven vetstof in de
pan.
Voeg de
kip en de paprika toe. Roer alles om.
Doe er
de tomatenpuree, de tomatenstukjes en het sap bij.
Kruid
met zout, een flinke pluk saffraandraadjes en een ruime koffielepel
paellakruiden.
Roer
alles goed ondereen.
Als
laatste doe je de gebakken chorizo en de rijst in de pan en overgiet
met de bouillon.
Breng
aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet die 25 minuten op het
rooster onderaan in de bakoven.
Sabroso!