Elk
jaar is ze er weer, de sfeer … Als ik de echtgenoot zijn zinnetje
herhaal, weet hij meestal hoe laat het is. Het is weer tijd om de
riem wat aan te halen. Maar zoals jullie weten, zorg ik ervoor dat
hij niet merkt dat hij aan het 'lijnen' is. Een heerlijk slaatje van
mijn grote voorbeeld Mary Berry zorgt voor een lichte, gezonde lunch.
Een harmonieus bordje vol smaken is ons deel.
Proeft
u even mee?
Wat
heb ik gebruikt voor 4 personen:
500
kipfilethaasjes of kipfilet
groentebouillon
2
eetklare avocado's
sap
van 1 limoen
½
komkommer
20-tal
kerstomaatjes
pijnboompitten
1
bakje tuinkers
enkele
blaadjes basilicum
Voor
de dressing:
2
eetlepels groene pesto
2
eetlepels mayonaise
sap
van 1 limoen
versgemalen
zwarte peper
fleur
de sel
Hoe
ga je tewerk:
Voor
de dressing, roer pesto, mayonaise en limoensap, mooi glad. Breng
verder op smaak met peper en zout.
Pocheer
de kipfilethaasjes in groentebouillon.
Breng
daarvoor de bouillon aan de kook op de hete plaat, leg er de haasjes
in. Net voor het kookpunt, leg je het deksel op de pot en verplaats
die naar de sudderoven. De haasjes hebben 15 minuten nodig. Kipfilets
zullen iets langer moeten garen, tenzij je ze in kleinere stukken
snijdt.
Haal
de kip uit de bouillon en scheur het vlees in repen.
Lepel
de dressing over de kip en laat minstens een half uur trekken.
Halveer,
pel en ontpit de avocado's.
Snij
het vruchtvlees in maantjes.
Pers
er het sap van 1 limoen over, zet opzij.
Verwijder
de schil van de komkommer. Halveer en verwijder de zaadlijsten. Snij
het vruchtvlees in dunne plakjes.
Halveer
de kerstomaatjes.
Rooster
de pijnboompitten in een antikleefpan of op bake-o-glide op de
sudderplaat.
Schik
de komkommer, avocado, tomaatjes en de gemarineerde kip op een grote
schaal of op individuele borden.
Werk
af met de geroosterde pijnboompitten, tuinkers en basilicumblaadjes.
Enjoy!
Bron:
Mary Berry, Absolute Favourites, Pesto Lemon Chicken