Bunny cake

Heb je op de valreep nog een recept nodig voor een Paasgebak… Wel, zoek niet verder, dit is een heerlijke cake! 

Bunny cake
 
De bloem in het recept is grotendeels vervangen door amandelpoeder en citroenrasp zorgt voor de nodige frisheid.
Knip een leuk konijn patroon en strik een mooi paaslint om het gebak. Wedden dat dit straks de 'eyecatcher' is op tafel.


Wat heb ik gebruikt:

175 gram boter, op kamertemperatuur
200 gram ruwe rietsuiker, Demerara suiker
4 eieren
200 gram amandelpoeder
85 bloem
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel vanille extract
rasp van 2 onbehandelde citroenen

Voor de afwerking:
een leuk 'konijn' sjabloon
een paaslint
poedersuiker
een klein bolletje amandelspijs (Maak je makkelijk zelf, meng 1 soeplepel amandelpoeder met 1 soeplepel suiker en weinig water. Kneed tot je een vaste mengeling hebt)

springvorm van 20 cm diameter

bunny cake

Hoe ga je tewerk:

Doe de zachte boter samen met de rietsuiker in de kom van de KitchenAid. Klop romig met de platte menghaak.

Splits de eieren. Hou het eiwit opzij en voeg één per één de dooiers toe. Wacht van toevoegen tot de vorige dooier is opgenomen.

Voeg de citroenrasp en het vanille extract toe.

Zeef de bloem en doe er het bakpoeder bij.

Laat de KitchenAid verder draaien op stand 1 en voeg lepel per lepel het amandelpoeder en de bloem met bakpoeder toe.
Schraap de randen van de kom proper en roer nog even tot een glad beslag.

Klop de eiwitten stijf met de draadgarde.
Spatel het opgeklopt eiwit voorzichtig onder het beslag.

Schep het beslag in de beboterde en bebloemde springvorm.
Schuif de vorm op het rooster op de 1ste richel van onderaan in de bakoven, gedurende 50 à 60 minuten.
Controleer de gaarheid met een prikker.

Ontvorm de cake en laat afkoelen.

Leg het sjabloon op de cake. Bestrooi met poedersuiker.
Maak een staartje met een bolletje marsepein en versier met een mooi paaslint.

Bunny cake

Happy Easter!

bunny cake


Bron: Libelle Pasen 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten