Sinaasappelijs met Grand Marnier

Met nieuwjaar kon de schoonpapa dit licht dessertje op het eind van ons feestmenu wel appreciëren. Een heerlijk verfrissend sinaasappeltoetje!

Ik heb het ijs gepresenteerd in de uitgeholde sinaasappelschil, dat maakt het origineler. Er is wel wat werk aan maar het loont de moeite. Ik heb de echtgenoot aan het werk gezet en ik moet zeggen... super gedaan. Natuurlijk kan je het ijs ook in glaasjes presenteren.

Sinasappel ijs met Grand Marnier

Wat heb ik gebruikt voor 4 personen:

Sinasappel ijs met Grand Marnier

5 onbehandelde sinaasappels
100 gram kristalsuiker
1,5 dl slagroom, Campina 33%, volle room, opklopbaar
1 eiwit
1 kaneelstokje
1 steranijs


Grand Marnier

Hoe ga je tewerk:

Was de sinaasappels. Rasp de schil van één sinaasappel en pers er het sap uit.
Snij een hoedje van de overige sinaasappels en pers er eveneens het sap uit.

Sinasappel ijs met Grand Marnier

Haal het vruchtvlees uit de vier exemplaren. Maak daarvoor de randen ietwat los met een mesje en ga verder met een lepel.
Stop de uitgeholde sinaasappels met hun hoedje in een plastiek zak en leg ze in de diepvries.

Sinasappel ijs met Grand Marnier

Verwarm het sinaasappelsap met de suiker, het kaneelstokje en de steranijs in een pannetje op de sudderplaat. Neem het pannetje van de plaat zodra de suiker gesmolten is. Laat afkoelen.

Verwijder kaneelstokje en steranijs. Roer de geraspte sinaasappelschil en de Grand Marnier door het sap.
Laat minimum 1 uur goed koelen in de frigo.

Klop het eiwit half stijf en meng door het sinaasappelsap.
Klop de slagroom half op en spatel door het sap.

Plaats de kom van de ijsmaker op de KitchenAid, doe er het mengsel in en laat 20 à 30 minuten draaien.


Sinasappel ijs met Grand Marnier

Schep het ijs in een gekoeld recipiënt en zet nog een paar uur in de diepvries tot je het serveert.

Sinasappel ijs met Grand Marnier

Dien bolletjes ijs op in de bevroren sinaasappelschillen. Werk af met de hoedjes.

Enjoy!


Bron: Knack Weekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten