Het
is duidelijk, de
herfst heeft zijn intrede gemaakt. En herfst is pompoen. Je kan er
echt niet naast kijken, alles kleurt oranje.
De eerst
pompoen die ik in deze najaarsperiode bemachtig, maakt mij altijd een
beetje blij. Ik vind het een dankbare groente die heel wat in zijn
mars heeft. Ik ga van start met een overheerlijk soepje.
Dit
soepje leent zich ook perfect om in kleine tasjes te worden opgediend
als onderdeel van het aperitief.
Wat heb
ik gebruikt:
1
pompoen, +/- 1 kg
2 uien
2 tenen
look
2
tomaten
1 theelp
gerookt paprikapoeder
1 theelp
kurkuma
een
plukje saffraan draadjes of ¼ theelp saffraanpoeder
+/- 1 l
kippenbouillon
versgemalen
peper
zeezout
Hoe ga
je tewerk:
Halveer
de pompoen, verwijder de pitten en het draderig binnenste, snij de
pompoen in schijven. De pel laat je eraan. Bestrijk de parten pompoen
met olijfolie en schik ze naast elkaar in het met bake-o-glide
beklede AGA blik. Kruid met peper en zout.
Schuif
de schaal op de tweede richel van onderaan in de braadoven gedurende
30 minuten.
Haal de
geroosterde pompoen uit de ovenschaal en verwijder al dan niet de pel
(van sommige variëteiten is de schil eetbaar). De pel kan je nu
makkelijk weghalen. Snij het vruchtvlees in stukken.
Hak de
ui grof en plet de knoflook. Stoof beide glazig in wat olijfolie in
een pot op de sudderplaat.
Ontvel
en ontpit de tomaten, vang het sap op. Snij het vruchtvlees in
blokjes.
Voeg de
pompoen en tomaat toe aan de gestoofde ui en look. Doe er de
saffraan, de helft van het paprikapoeder en kurkuma bij. Bevochtig
met de kippenbouillon en het vocht van de tomaten. Breng de inhoud
aan de kook.
Verplaats
de pot naar de sudderoven, laat gedurende ½ uur staan.
Mix de
soep heel fijn, tot bijna fluweelachtig. Serveer de soep in mooie
kommen en werk af met nog een snufje paprikapoeder.
Enjoy!
soep,tomaten,paprikapoeder,kurkuma,pompoen,saffraan,herfst,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten