Na een
paar dagen van overdaad heb ik daar nu eens echt zin in. Een
makkelijk te maken en licht verteerbaar pannetje met weinig
ingrediënten.
Ik heb
artisjokbodems gebruikt, gewoon omdat ik die in voorraad had.
Artisjokharten kunnen ook.
Misschien
een ideetje voor een lichte lunch?
Wat heb
ik gebruikt voor 2 personen:
10
scampi's
1 bokaal
artisjokbodems, 180 g Delhaize
1 rode
paprika
150 ml
Rice Dream Cuisine, of andere room
2 eieren
50 g
geraspte parmigiano reggiano
½
koffielp gerookt paprikapoeder
klein
gedroogd chilipepertje, geplet in de vijzel
olijfolie
zeezout
versgemalen
zwarte peper
enkele
blaadjes basilicum
Hoe ga
je tewerk:
Pel de
scampi, enkel het staartje laat je eraan, verwijder het darmkanaal.
Pel de
paprika, verwijder de zaadlijsten, snij het vruchtvlees in reepjes.
Giet de
artisjokbodems door een zeefje en halveer ze.
Verdeel
de paprika en artisjokbodems over de bodem van 2 ovenschaaltjes.
Klop de
eieren los met de room, kruid met paprikapoeder, chilipepertje, peper
en zout.
Leg de
scampi's bovenop en overgiet met het eiermengsel. Bestrooi met de
geraspte kaas.
Zet de
schaaltjes 15 minuten in het midden van de braadoven.
Werk af
met wat basilicum.
Lekker met rijst of een stukje brood.
Enjoy!
Bron:
Libelle