Een
staal blauwe hemel, 38 graden, we blijven lekker lui in de bastidon
vandaag. Maar uiteraard, je kent me, ook culinair wil ik genieten.
Dus
eerst het obligatoire uitstapje naar de markt. Twee dorades, enkele
venkelknolletjes en twee perroquets
later zijn we er klaar voor.
Wat heb
ik gebruikt:
2
dorades, gekuist
1
limoen
enkele
takjes rozemarijn
enkele
takjes tijm
versgemalen
zwarte peper
Voor
de venkel:
venkel,
een 8-tal kleine exemplaren
2
koffielp dillezaad
olijfolie
fleur de
sel
versgemalen
zwarte peper
2
soeplepels rosé wijn
Hoe ga
je tewerk:
Spoel de
dorades onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Kruid de
buikholten met peper en stop ze vol met rozemarijn en tijm.
De
kleine venkel knolletjes die ik heb gebruikt, hoef je niet doormidden
te snijden.
Doe een
geutje olijfolie in een cocotte, laat op een laag vuur warmen. Schik
de venkel erin, kruid met dillezaad, zwarte peper en enkele
soeplepels rosé wijn. Schenk ook een glaasje uit voor de kok en de
echtgenoot die ondertussen de bbq op temperatuur brengt. Leg het
deksel op de cocotte en laat de venkel op een laag vuur braiseren.
De
gaarheid van de venkel controleer je door te prikken in het dikste
deel. Bij mij waren die perfect na twintig minuten. Werk nog af met
fleur de sel.
Ondertussen
gaan de vissen op de grill. Ook deze zijn in ongeveer dezelfde tijd
klaar.
Grill de
in twee gesneden limoen mee, deze is super lekker bij de dorade.
Lekker
met een een aardappel in de schil, gekookt en daarna in
aluminiumfolie mee op de bbq.
Als
dat niet leven is zoals God in Frankrijk …
Bon
appetit!