Mini quiche als borrelhapje

Intro
Zin om te aperitieven, éwel dan maak je toch vlug zo'n lekkere miniquiches! Deze borrelhapjes zijn helemaal niets nieuws. Je koopt ze trouwens in alle supermarkten, vers of diepvries, met allerhande vullingen. Maar het loont wel de moeite om ze zelf te maken. Wat ik zou aanraden is om altijd zo'n pakje bladerdeeg vierkantjes in je diepvries voorradig te hebben. En met de vulling kan je alle kanten op, ei en room, en voor de rest kan je volop experimenteren. Prei en ham, zalm en witloof, broccoli en roquefort, ...
mini quiche als borrelhapje 
Ik heb mezelf vorige week een 'non-stick, 12 cup minibun-tray' van Tala cadeau gedaan. Echt het summum om in te bakken. Een volledig gamma is te koop bij Cook&Cool. Genoeg gepraat, we beginnen eraan.
 

Ingrediënten

voor 12 hapjes:

3 bladerdeeg vierkantjes, Aveve
½ bakje kastanjechampignons
olijfolie
1 eetlepel pesto
1 eetlepel room
1 ei
zeezout
versgemalen zwarte peper

Bereiding

Borstel de champignons en snij ze in kleine stukjes. Bak ze kort aan in een beetje olijfolie op de hete plaat. Kruid goed met peper en zout. Laat afkoelen.

Laat de bladerdeegplakjes 10 minuutjes ontdooien. Snij elk vierkantje in 4 stukken. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg, zo dat de vier puntjes er bovenuit steken.
mini quiche als borrelhapje
Verdeel de afgekoelde champignons over de bakjes.
mini quiche als borrelhapje
Klop het ei los met de room en pesto. Giet dit mengsel over de champignons.
mini quiche als borrelhapje
Schuif de vorm op het rooster op de bodem van de braadovenvloer. Laat bakken gedurende 20 à 25 minuten. 
mini quiche als borrelhapje