Kip Tikka Masala

Intro

Een Indiase curry, alles in één pan, daar ben ik dol op. In een kwartier heb je alles in je pot, waarna je die laat verdwijnen in de oven. Jaarlijks brengen wij een bezoek aan onze vrienden in Engeland en steevast komt er zo'n pot pure gezelligheid op tafel. De Tikka Masala kan je zelf maken of 'voor de weinig tijd dagen' bekom je ook een super resultaat met de Patak's tikka masala pasta, verkrijgbaar bij Delhaize. Het pikante bepaal je zelf. Laten we zeggen, met de hieronder vermelde kruiden, is deze curry voor ons, eerder mild.
Kip Tikka Masala 

Ingrediënten

2 graankipfilets (500 à 600 gram), Hoevevlees Maertens
4 rode paprika's
½ bokaal Patak's tikka masala pasta, Delhaize, 1 bokaal is 165gr
2 uien, gehalveerd en in dunne plakjes
een stuk verse gember, 3-tal cm
1 vers rood pepertje
1 blik kokosmelk, 400 ml
1 blik gepelde tomatenstukjes, 400 gram
zonnebloemolie
1 potje verse koriander, steeltjes
zwarte peper van de molen
zeezout
Kip Tikka Masala
Voor erbij:
basmatirijst
yoghurt, ik kies voor de yoghurt op Griekse wijze 2% vetgehalte, Delhaize 
verse koriander, de blaadjes
een handje geschaafde amandelen
1 limoen

Bereiding

Verwijder het vel van de filets en snij het vlees in gelijke reepjes. Schil de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij ze in blokjes. Snij de uien in fijne maantjes. Het pepertje snij je ook in fijne ringetjes, ik heb er een deel van de zaadjes ingelaten. Schil de gember en hak in stukjes. Pluk de blaadjes van de koriander en hak de steeltjes.

Zet een pan op de sudderplaat, giet er een geut zonnebloemolie in en laat warmen. Doe ui, pepertje, gember en koriandersteeltjes in de pan en laat stoven tot de uien glazig zijn en lichtgekleurd.

Doe er de paprika's bij en laat die ook een 5-tal minuten stoven.

Nu gaan de reepjes kipfilet en tikkamasalapasta erbij. Roer goed om. Vervolgens is het de beurt aan de geconcasseerde tomaten en de kokosmelk. Extra vocht hoef je niet toe te voegen. Kruid met peper en zout. Schep nogmaals alles onder elkaar.

Leg het deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Zet de pan 20 à 30 minuten op het rooster onderaan in de bakoven. Gebruik je de sudderoven dan mag het zelfs een uur of langer zijn.

Ondertussen kan je de amandelschilfers roosteren in een antiaanbakpan of op een bake-o-glide rechtstreeks op de sudderplaat.
geroosterde amandelschilfers
Haal de curry uit de oven en dien onmiddellijk op. Serveer iedereen een portie rijst met een flinke schep kip 'Tikka Masala'. Werk de borden af met een gulle lepel yoghurt, geroosterde amandelschilfers, de korianderblaadjes en een partje limoen.
 

Extra / Tip

Een groene sla of een frisse komkommersalade is een prima begeleider.
Kip Tikka Masala
 
Rijst garen in de Aga doe je als volgt:
Doe de rijst in een pan met dikke bodem. Zet je middelvinger op de rijst en giet er zoveel koud water bij tot het eerste vingerkootje onder staat. Breng de rijst aan de kook op de heetste plaat, zonder deksel. Zodra het water kookt roer je de rijst los van de bodem. Leg nu het deksel op de pot en zet die in de sudderoven voor een 30 à 60 minuten (langer mag ook).
Kip Tikka Masala
Bron: Jamie's kookrevolutie