Porc en Provence

Intro

Apt, groot als stad, groot als markt. Apt is waarschijnlijk één van de grootste steden in de omgeving en wat zeker is: één van de grootste markten. We verdwalen zowat in de oude binnenstad.
We gaan van kraam naar kraam, kopen ons elk een prachtige sjaal, kwestie van origineel uit de hoek te komen in Brugge, en keren zelfvoldaan terug naar 'onze hameau'.
le parrotier 
Na een uitgelopen 'goûte' bij onze 'voisins' gaan we voor een vlug-klaar filet mignon met super groentjes die je enkel hier kan vinden! 
porc en Provence 

Ingrediënten

1 varkenshaasje
enkele blaadjes salie, fijngehakt
salie 
2 à 3 teentjes knoflook, geperst
olijfolie
12 kleine courgettes
courgette
5 punt paprika's
puntpaprika 
krieltjes
Herbes de Provence
versgemalen zwarte peper
zeezout

Bereiding

Verwarm de oven op 200°. Schrob de aardappeltjes en snij ze in gelijke stukken. Schik ze in het midden van een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en Herbes de Provence. Laat ze 10 minuten bakken in de oven.
porc en Provence
Snij het varkenshaasje overlangs in twee. Bestrijk een helft met fijngehakte salie blaadjes en knoflook. Kruid met peper en zeezout. Bind het vlees op met keuken touw of zoals ik met garen.
Halveer de courgettes in de lengte. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika's en snij in ringetjes.
porc en Provence
Verwarm wat olijfolie in een pannetje en schroei het vlees dicht, geef het een korstje.

Haal de schaal met aardappeltjes uit de oven, drapeer er de groentjes rond en leg het vlees boven op de aardappeltjes. Besprenkel de groentjes met olijfolie en strooi er wat Herbes de Provence en zout over.
 
Schuif de schaal terug in de oven. Na nog 10 minuutjes zijn de groentjes beetgaar en het vlees à point.
porc en Provence 
Bon appétit!