Bifteck

 Intro

Op aanraden van de schoonbroer naar Goult gereden. Een verborgen pareltje met, hoe kan het ook anders, een paar toffe restaurantjes. Mocht je soms twijfelen, heerlijk tafelen zit in de familie.
'Aux Fines Herbes' is een frisse moderne zaak in een authentiek dorpje die werkt met heerlijke, maar vooral verse ingrediënten. Eerst ons heerlijk culinair laten verwennen en dan een bezoek aan het stadje zelf. Dit verborgen pareltje in de Luberon is echt wel een bezoekje waard. 
Goult
Uiteraard gaan we, eens terug in ons eigen hoekje, het avondeten wat aanpassen ... nu ja aanpassen … Buurman, wijnmaker, groentekweker, olijfoliemaker en wat nog allemaal meer heeft de echtgenoot een tomaatje aangeboden.
Bifteck 
Bifteck wordt deze nieuwe variant genoemd, een zeer vlezige volle tomaat die tussen de 800 gram en 1 kilo weegt en die een zachte heerlijke tomatensmaak heeft. Er zitten bijna geen zaadjes in en als je de tomaat in schijven snijdt, lijkt het werkelijk steak! En le goût ... daar zijn geen woorden voor, dat is puur genieten ... Of mijnheer Adonis ook nog wat van zijn succulente olijfolie kan voorzien? Natuurlijk.
 

Ingrediënten

1 'bifteck' tomaat
olijfolie
'récolte à main' olijfolie
Bifteck

 Bereiding

Snij de tomaat in schijven en besprenkel met de grasgroene heerlijk geurende olijfolie. Kruid met grof zeezout. Met een stuk 'pain de campagne' erbij is dit een ware delicatesse.
olijfolie

Extra / Tip

Wat lag er nog in ons bordje: zwarte olijven uit Nyons, gemarineerde artisjokharten, gemarineerde ansjovis filetjes en een restje fromage de ch̬vre. En om te drinken? We houden het bij een C̫tes de Ventoux rouge РDomaine La Tuili̬re! Bon app̩tit!
Bifteck