Intro
Van
Delhaize kreeg ik het aanbod de gazpacho van hun huismerk te proeven.
De koude soep was al verkrijgbaar in bussen van 1 liter en is nu
ook verkrijgbaar in 500 ml verpakking.
Deze
gazpacho wordt in Spanje gemaakt van een smakelijke combinatie verse
groenten die in de zon zijn gerijpt en geplukt, en extra-vierge
olijfolie. Het recept volgt de pure Spaanse traditie. Bovendien bevat
hij geen additieven, kleurstoffen of bewaarmiddelen.
Ik moet
eerlijk bekennen, ik ben geen fan van kant-en-klare producten. Wat
kokkerellen betreft ben ik nogal een doe-het-zelver. Maar, ik ben
in ieder geval aangenaam verrast. Deze gazpacho laat zich smaken. Bij deze
typische koude Spaanse soep kies ik dit Spaans getint hapje: een
scampi in Serrano ham gewikkeld.
Ingrediënten
groot formaat scampi
Serrano ham
Gazpacho
Bereiding
Voor dit
hapje neem je best een groot formaat scampi, pel en verwijder
darmkanaal.
Snij de
plakjes Serrano in de lengte door.
Wikkel
de scampi in de ham en zet vast met een prikker.
Leg
bake-o-glide op de sudderplaat. Bak de scampi's langs alle zijden,
hou ze in de gaten.
Binnenin
mogen ze nog net wat glazig zijn.
Extra / Tip
Dien
onmiddellijk op met een glaasje gazpacho en een toastje.