Pasta met antipasti

Intro

Geen antipasti vóór de pasta, wel antipasti bij de pasta! Mijn inspiratie heb ik uit een boek van Mary Berry. Gezien het deze week toevallig 'Italiaanse week' is bij Delhaize en ik een beetje lui ben door het warme weer, heb ik een goed excuus om het een ander, kant-en-klaar, in huis te halen en te verwerken in een ongelooflijk lekkere pastaschotel.
Pasta met antipasti

Ingrediënten

200 g penne Tricolore Barilla
2 rode chilipepertjes, met of zonder zaadjes, heel fijn gehakt
2 knoflooktenen, geraspt
1 ajuin, fijn gesneden
400 g kleine trostomaatjes, gewassen en gehalveerd
100 g pesto, potje bij Delhaize
50 g zoete peper geroosterd, potje bij Delhaize. In reepjes gesneden
artisjokbodems, in bokaaltje, netto 180 g, Delhaize. In 4 of 6 gesneden
verse basilicum, ruime hoeveelheid blaadjes in repen gesneden
stuk Parmezaanse kaas
olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout
Pasta met antipasti

Bereiding

Kook de pasta. In de Aga gaat dit als volgt: breng gezouten water aan de kook op de hete plaat. Voeg de pasta toe, roer en zodra het water weer aan de kook is, zet je de pot met deksel erop in de sudderoven. Volg de gaartijd op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar 100 ml van het kookwater.

Verwarm wat olijfolie in een grote pan (straks gaat de pasta er terug bij) op de sudderplaat. Fruit de ui, na vijf minuutjes doe je de look en de chili erbij en laat nog eventjes meegaren.

Voeg de zoete peper, artisjokbodems, pesto en 100 ml kookwater van de pasta toe. Roer alles ondereen. Nu gaan de penne en de gehalveerde tomaatjes, erbij. Kruid met peper en zout. Roer goed en laat de inhoud heet worden.

Dien onmiddellijk op in voorverwarmde borden. Werk af met geraspte Parmezaanse kaas en wat basilicum. Buon appetito!
Pasta met antipasti