Caesar Salad

Intro

Geef Caesar wat Caesar toekomt! De Caesar salade is genoemd naar Caesar Cardinin (1896–1956), een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst, die in San Diego woonde en in Tijuana in Mexico werkte. Hij vernoemde de salade naar zichzelf (de naam heeft dus niets te maken met de beroemde Romeinse keizer Julius Caesar). Deze salade is niet alleen erg populair in de Verenigde Staten, maar is ook de favoriete salade van de echtgenoot!
Caesarsalade

Ingrediënten

voor 2 personen:

1 graankipfilet met vel, 300 g, (www.hoevevleesmaertens.be)
Romeinse sla
kipkruiden
4 sneden van een toastbrood
olijfolie
Parmezaanse kaas

voor de dressing:
1 koffielepel pittige mosterd, bijv. Wostyn
sap van ½ limoen
1 ½ dl arachideolie
1 eigeel
5 ansjovisfilets in olijfolie, in stukjes gesneden
2 teentjes look, geperst
cayennepeper
Worcestershire sauce
1 dl yoghurt EasiYo of yoghurt natuur
Caesarsalade

Bereiding

Kruid de kipfilet met kipkruiden en leg de filet met de velkant naar beneden in een pannetje, zo hoef je geen vetstof te gebruiken. Zet de pan op de braadovenvloer. Na 5 minuten draai je de filet met de velkant naar boven en zet de pan nog 15 minuten in het midden van de bakoven. Haal de filet uit en dek af met aluminiumfolie.

Neem een maatbeker en doe er de mosterd, eigeel, geperste look en limoensap in. Plaats de staafmixer in de pot en voeg al mixend de arachideolie toe, tot je een stevige mayonaise bekomt.
Voeg de stukjes ansjovis, een snuifje cayennepeper en enkele druppeltjes Worcestershire sauce toe. Laat de Bamix nog eventjes draaien tot alles mooi gemengd is. Neem de yoghurt en schep die door de dressing.

Snij het toastbrood in dobbelstenen. Leg bake-o-glide in het kleine Aga blik, Doe de blokjes brood erin en besprenkel ze met olijfolie. Hang het blik 10 minuten bovenaan in de braadoven. Het brood moet een mooi kleurtje hebben en goed gebakken zijn.

Was de sla en scheur in grote stukken. Laat goed uitlekken. Verwijder het vel van de kipfilet en trek het vlees in grote stukken.

Neem 2 grote borden en leg er de salade in. Verdeel er het vlees en de croutons over. Schep er een paar lepels Caesar dressing over en werk af met geschaafde krullen van de Parmezaanse kaas.
Caesarsalade