Intro
Paprika's
vind ik echt een dankbare groente, je kan er alle kanten mee op. Ik
heb ze ook altijd in mijn groentelade liggen en ik moet bekennen; ik
draai ze ook overal in.
Vandaag
vul ik ze op, super lekker als side-dish, als tapas, koud of warm, of
gewoon met een lekker stuk brood en een goed glas wijn bij.
Ingrediënten
4
rode paprika's
16
kerstomaatjes
ansjovisfilets
in olie
enkele
takjes rozemarijn & tijm, de blaadjes afgeplukt en fijngehakt
zwarte
peper
feta
kaas, Salakis 100% brebis
2
tenen look, gepeld en ik fijne plakjes gesneden
voor
de liefhebbers, nog een paar teentjes look, ongepeld
Bereiding
Halveer
de paprika's, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Dat lukt goed
met een koffielepeltje. Schik ze op een bakplaat. Halveer de
kerstomaatjes en verdeel ze in de paprika helften.
Doe
hetzelfde met de schijfjes look en met de gehakte rozemarijn en tijm.
Haal
de ansjovisfilets uit de olie en leg op elke helft, 2 filetjes
kruisgewijs. Bestrijk de randen van de paprika's met een borsteltje
met wat ansjovisolie.
Schuif
de plaat op de tweede richel van onderaan in de braadoven gedurende
een 20-tal minuten.
Haal
de plaat uit en verkruimel de feta kaas over de paprika's.
Bak
nog 5-10 minuten in de oven.
Extra / Tip
Voor
de look liefhebbers onder ons, leg nog wat ongepelde teentjes look
tussen de paprika's. Of gaar de look zoals de 'smeuïge look'.
Geef
toe ze zien er héérlijk uit!