Zomerse couscous

Intro

Barbecuetijd! We laten het gepofte patatje voor wat het is en maken een couscous vol smaak en het geurige van de Marokkaanse keuken. Heerlijk met een stukje van de grill! Ik heb er meteen een grote hoeveelheid gemaakt, lekker makkelijk voor een 'restjesdag' en om de echtgenoot te verwennen met een lekker gevulde lunchbox.
Zomerse couscous

Ingrediënten

500 g couscous
5 dl groentebouillon
1 oranje paprika, geschild met een dunschiller
1 venkel
100 g half zongedroogde tomaatjes
olijfolie
1 el gemalen gember
1 el ras-el-hanout
1 theelepel kardemom
2 teentjes knoflook
een handje pistachenootjes, ongezouten
een handvol muntblaadjes, fijngehakt
zwarte peper van de molen
 
Snuifje kruidig zout, daar maak je best een voorraadje van, is ook super in tajines of stoofpotjes. Voor het kruidenzout voeg je 1 theelepel ras-el-hanout, ½ theelepel saffraanpoeder en ½ eetlepel venkelzaad bij 50 g grof zeezout. Doe alles in de vijzel en plet het fijn.

Bereiding

Ik gebruik de look hier niet rauw maar ik gaar ze 20 à 30 minuutjes, gewikkeld in aluminiumfolie in de bakoven. Daar begin je best mee.

Ondertussen snij je de venkel en de paprika met de mandoline in kleine stukjes. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snij ze ook in kleine reepjes.

Doe de couscous in een ruime schaal. Breng de groentebouillon aan de kook en overgiet er de couscous mee. Dek af met folie en zet 10 minuutjes aan de kant.
Zomerse couscous 
Maak de korreltjes goed los met een vork. Haal de gegaarde look uit de pel en doe die samen met een geutje olijfolie bij de couscous.

Voeg de klein gesneden paprika, venkel en tomaatjes toe. Ook de gember, ras-el-hanout, kardemom, snuifje kruidenzout, zwarte peper, muntblaadjes en gehakte pistachenootjes schep je onder de couscous.
Zomerse couscous