Auberginerolletjes met ricotta

Intro

PAARS! Prince krijst alsof zijn leven ervan afhangt … Purple Rain, Purple Rain...
Meteen weet ik welke kleur te kiezen voor mijn Delhaize kleuren campagne. De aubergine, met zijn donker paarse kleur, heeft dezelfde gunstige eigenschappen als blauwe bosbessen. Eens het gerechtje klaar lijkt het beter te passen bij wit. We laten het in het midden en genieten van deze gegrilde aubergine. Dit hapje mag volgens mij zeker niet ontbreken bij een tapas avondje. Omdat het zachte vruchtvlees niet zo’n sterke smaak heeft, steken we een beetje pit in de vulling.
Auberginerolletjes met ricotta

Ingrediënten

250 g ricotta, Delhaize
1 el fijngehakte dragon
1 klein pikant rood pepertje, fijngehakt, volgens smaak met of zonder pitjes
1 el olijfolie
2 aubergines, Delhaize
rucola, Delhaize
zwarte peper van de molen
grof zeezout

Bereiding

Meng de ricotta, dragon, pepertje en 1 el olijfolie. Breng verder op smaak met zwarte peper en zeezout.
Snij de aubergine in de lengte in dunne plakken. Dit gaat heel makkelijk met de mandoline. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie. Laat een grillpan warm worden op de hete plaat. Leg de met olijfolie bestreken aubergine sneden er naast elkaar in. Laat 1 minuut grillen en draai de schijven om. Zet de grillpan 4 minuten op de bodem van de braadoven. Herhaal dit tot alle plakken gegrild zijn.
Auberginerolletjes met ricotta

Beleg de sneden met het ricotta mengsel en wat van de rucola. Rol de schijven op en maak vast met een cocktailprikker.
Auberginerolletjes met ricotta
 

Extra / Tip

Serveer met een vinaigrette op basis van olijfolie en limoensap.
Auberginerolletjes met ricotta

Recept gemaakt in het kader van de kleurencampagne van Delhaize:
Morgen kleurt de blog rood!