Intro
PAARS! Prince
krijst alsof zijn leven ervan afhangt … Purple Rain, Purple Rain...
Meteen weet ik welke kleur te kiezen voor mijn Delhaize kleuren campagne. De
aubergine, met zijn donker paarse kleur, heeft dezelfde gunstige
eigenschappen als blauwe bosbessen. Eens het
gerechtje klaar lijkt het beter te passen bij wit. We laten het in
het midden en genieten van deze gegrilde aubergine. Dit
hapje mag volgens mij zeker niet ontbreken bij een tapas avondje. Omdat
het zachte vruchtvlees niet zo’n sterke smaak heeft, steken we een
beetje pit in de vulling.
Ingrediënten
250 g
ricotta, Delhaize
1 el
fijngehakte dragon
1 klein
pikant rood pepertje, fijngehakt, volgens smaak met of zonder pitjes
1 el
olijfolie
2
aubergines, Delhaize
rucola,
Delhaize
zwarte
peper van de molen
grof
zeezout
Bereiding
Meng de
ricotta, dragon, pepertje en 1 el olijfolie. Breng verder op smaak
met zwarte peper en zeezout.
Snij de
aubergine in de lengte in dunne plakken. Dit gaat heel makkelijk met
de mandoline. Bestrijk
de plakken aubergine met olijfolie. Laat een grillpan warm worden op
de hete plaat. Leg de met olijfolie bestreken aubergine sneden er
naast elkaar in. Laat 1 minuut grillen en draai de schijven om. Zet
de grillpan 4 minuten op de bodem van de braadoven. Herhaal
dit tot alle plakken gegrild zijn.
Beleg de
sneden met het ricotta mengsel en wat van de rucola. Rol de
schijven op en maak vast met een cocktailprikker.
Extra / Tip
Morgen
kleurt de blog rood!