Intro
Gisteren
weer een fantastisch zuurdesembrood gebakken. Was voor ons weer een
voltreffer, met een stukje "Camembert de Normandie, Taste ofInspirations" van Delhaize. Trouwens uitgeroepen tot beste Camembert
tijdens een blinde degustatie door kaasmeesters, hij behaalde een
score van 8,5/10. Zoals jullie wel al door hebben, staan bij mij
groentjes in de hoofdrol. De seldersalsa is een heerlijk frisse salsa
als begeleider van bijvoorbeeld brood en kaas. Het recept heb ik uit
dagelijkse kost.
Ingrediënten
een
bleekselder, de buitenste stengels gebruik ik niet, die gaan in de
soep
appelkappers,
ik gebruik de helft van een bokaaltje (= 65 gram)
½
van een potje bieslook
2
sjalotjes
1
appel, Granny Smith of andere stevige variëteit
2
soeplepels olijfolie, goede kwaliteit
2
soeplepels wittewijnazijn
peper
en zout
Dit
zijn ingrediënten voor een ruime hoeveelheid salsa. Het overschot kan
prima verdwijnen in de lunchbox van manlief voor de volgende dag.
Bereiding
Snij
de bleekselder, de sjalotjes, de bieslook en de appel in héél
kleine stukjes. Hak de appelkappers grof. Besprenkel met de olijfolie
en azijn en schep alles onder elkaar. Kruid met peper en zout.
Extra / Tip
Het
brood is gemaakt van:
200
gram zuurdesem
3,5
gram speculaaskruiden
200
gram lauwwarm water
190
gram donkerbruin volkoren tarwemeel
190
gram tarwebloem
125
gram rozijnen, gemengd donkere en blonde