Seldersalsa

Intro

Gisteren weer een fantastisch zuurdesembrood gebakken. Was voor ons weer een voltreffer, met een stukje "Camembert de Normandie, Taste ofInspirations" van Delhaize. Trouwens uitgeroepen tot beste Camembert tijdens een blinde degustatie door kaasmeesters, hij behaalde een score van 8,5/10. Zoals jullie wel al door hebben, staan bij mij groentjes in de hoofdrol. De seldersalsa is een heerlijk frisse salsa als begeleider van bijvoorbeeld brood en kaas. Het recept heb ik uit dagelijkse kost.
Seldersalsa
 

Ingrediënten

een bleekselder, de buitenste stengels gebruik ik niet, die gaan in de soep
appelkappers, ik gebruik de helft van een bokaaltje (= 65 gram)
½ van een potje bieslook
2 sjalotjes
1 appel, Granny Smith of andere stevige variëteit
2 soeplepels olijfolie, goede kwaliteit
2 soeplepels wittewijnazijn
peper en zout
 
Dit zijn ingrediënten voor een ruime hoeveelheid salsa. Het overschot kan prima verdwijnen in de lunchbox van manlief voor de volgende dag.

Bereiding

Snij de bleekselder, de sjalotjes, de bieslook en de appel in héél kleine stukjes. Hak de appelkappers grof. Besprenkel met de olijfolie en azijn en schep alles onder elkaar. Kruid met peper en zout.
 
 

Extra / Tip

Het brood is gemaakt van:
Zuurdesembrood
200 gram zuurdesem
3,5 gram speculaaskruiden
200 gram lauwwarm water
190 gram donkerbruin volkoren tarwemeel
190 gram tarwebloem
125 gram rozijnen, gemengd donkere en blonde
Zuurdesembrood