Scampi op een spiesje

Intro

Dit schaaldiertje wordt door jong en oud gesmaakt. Vandaag de scampi als knapperig hapje.
Scampi op een spiesje 

Ingrediënten

8 grote scampi's
chorizo, ik neem de pikante, gepeld en in schijfjes van 1 cm gesneden

voor de marinade:
 
2 el olijfolie
1 el limoensap
1 teen knoflook, geperst
peper & zout

voor de dressing:
 
Handvol peterselie, fijngehakt
sap van ½ limoen
2 el olijfolie
peper & zout

Bereiding

Pel de scampi’s tot het staartje en verwijder het darmkanaal. Spoel de scampi's onder koud stromend water en dep ze droog. Meng alles voor de marinade, giet over de scampi's en laat 10 minuten marineren. Maak ondertussen de dressing.

Leg in de holte van elke scampi een stukje chorizo en prik vast met een stokje.

Leg bake-o-glide op de sudderplaat en grill de spiesjes kort tot de scampi's gaar zijn. Lepel er wat peterselie dressing over en serveer meteen.
Scampi op een spiesje