Intro
Een
slaatje en een visje als begeleider van een lekkere boterham. Het
hoofdingrediënt is witloof en als knipoogje naar de lente,
postelein. Postelein heeft een verfijnde, scherpe en friszure smaak
en kan je makkelijk verwerken in een salade. De pompelmoes zorgt voor
de bittere toets.
Ingrediënten
voor 2 personen:
4
stronken roodlof, in ringen gesneden
1
bundeltje postelein, de langste stelen verwijderd
2
pompelmoezen, pelé
à vif
2
dikke sneden Waldkorn brood
4
filets van rode poon
Voor
de dressing:
Sap en zeste van 1/2 limoen
4
eetlepels sap van de pompelmoes
1
eetlepels walnotenolie
2
theelepels mosterd
2
theelepels vloeibare honing
versgemalen
peper & zout
Bereiding
Snij
de schil van de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en snij de
partjes tussen de vliesjes uit, er mag geen wit overblijven aan de
partjes pompelmoes, dit geeft een bittere smaak. Doe dit best met een
scherp mesje. Vang het sap op en wring het resterende van de vrucht
uit.
Maak
een vinaigrette met het sap en zeste van de limoen, pompelmoessap,
olie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.
Bak
de rode poon op de velkant in een weinig boter. Dit lukt perfect op
de sudderplaat.
Voor
de salade meng je de postelein, witloof en pompelmoespartjes. Schep
er de helft van de dressing voorzichtig onder. Dit kan je het best
met je handen, zo kneus je de postelein niet.
Neem
2 dikke sneden brood, beleg met de salade, en een rode poon filet
bovenop. Nog een draaitje met de pepermolen en dien op met de overige
salade en dressing.