Broodje rode poon

Intro

Een slaatje en een visje als begeleider van een lekkere boterham. Het hoofdingrediënt is witloof en als knipoogje naar de lente, postelein. Postelein heeft een verfijnde, scherpe en friszure smaak en kan je makkelijk verwerken in een salade. De pompelmoes zorgt voor de bittere toets.
Broodje rode poon

Ingrediënten

voor 2 personen:

4 stronken roodlof, in ringen gesneden
1 bundeltje postelein, de langste stelen verwijderd
2 pompelmoezen, pelé à vif
2 dikke sneden Waldkorn brood
4 filets van rode poon

Voor de dressing:
 
Sap en zeste van 1/2 limoen
4 eetlepels sap van de pompelmoes
1 eetlepels walnotenolie
2 theelepels mosterd
2 theelepels vloeibare honing
versgemalen peper & zout

Bereiding

Snij de schil van de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit, er mag geen wit overblijven aan de partjes pompelmoes, dit geeft een bittere smaak. Doe dit best met een scherp mesje. Vang het sap op en wring het resterende van de vrucht uit.

Maak een vinaigrette met het sap en zeste van de limoen, pompelmoessap, olie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de rode poon op de velkant in een weinig boter. Dit lukt perfect op de sudderplaat.
Voor de salade meng je de postelein, witloof en pompelmoespartjes. Schep er de helft van de dressing voorzichtig onder. Dit kan je het best met je handen, zo kneus je de postelein niet.

Neem 2 dikke sneden brood, beleg met de salade, en een rode poon filet bovenop. Nog een draaitje met de pepermolen en dien op met de overige salade en dressing.
Broodje rode poon