Intro
Onder
het motto 'groenten in de hoofdrol' stond deze salade op het menu!
Bloemkool en broccoli anders bekeken! De truck is om de groenten
perfect beetgaar te stomen. Het is lekker zowel warm als koud. Een
restje kan ook perfect verdwijnen in de lunchdoos voor 'the day
after'!
Ingrediënten
1
bloemkool en 1 mooie broccoli
1
rood chilipepertje
2
teentjes knoflook
100
g amandelschilfers
olijfolie
120
g panko, dit is het paneermeel van de Japanse keuken, of paneermeel
2
el peterselie, gesnipperd
1½
koffielepel citroenrasp
citroensap
peper
en zout
Bereiding
Maak
de bloemkool en de broccoli schoon en verdeel in gelijke, niet te
kleine roosjes. Stoom de groenten afzonderlijk. Daarvoor laat je
licht gezouten water koken op de hete plaat, Doe de bloemkoolroosjes
in het kokend water, breng terug aan de kook. Giet het water af. Leg
het deksel op de pot, zet die nog eventjes op de sudderplaat zodat er
stoom in de pot komt. Verhuis nu de pot naar de sudderoven gedurende
een 10-tal minuten. Doe hetzelfde met de broccoli, die hebben maar
een 5-tal minuutjes nodig.
Voor
de crumble, rooster je de amandelschilfers goudbruin in een pan
zonder vetstof. Snipper het chilipepertje fijn, met of zonder
zaadjes, aan jullie de keuze. Pel en pers de knoflook. Fruit de
knoflook en chilipeper in de olie. Schep er de panko, de peterselie,
citroenrasp en amandelen door. Breng op smaak met citroensap, peper
en zout. Strooi gul over de bloemkool.
Extra / Tip
Super
lekker met een gegrilde zalmmoot en een aardappel in de pel!