Bloemkool-broccolisalade met crumble

Intro

Onder het motto 'groenten in de hoofdrol' stond deze salade op het menu! Bloemkool en broccoli anders bekeken! De truck is om de groenten perfect beetgaar te stomen. Het is lekker zowel warm als koud. Een restje kan ook perfect verdwijnen in de lunchdoos voor 'the day after'!
Bloemkool-broccolisalade met crumble
 

Ingrediënten

1 bloemkool en 1 mooie broccoli
1 rood chilipepertje
2 teentjes knoflook
100 g amandelschilfers
olijfolie
120 g panko, dit is het paneermeel van de Japanse keuken, of paneermeel
2 el peterselie, gesnipperd
1½ koffielepel citroenrasp
citroensap
peper en zout

Bereiding

Maak de bloemkool en de broccoli schoon en verdeel in gelijke, niet te kleine roosjes. Stoom de groenten afzonderlijk. Daarvoor laat je licht gezouten water koken op de hete plaat, Doe de bloemkoolroosjes in het kokend water, breng terug aan de kook. Giet het water af. Leg het deksel op de pot, zet die nog eventjes op de sudderplaat zodat er stoom in de pot komt. Verhuis nu de pot naar de sudderoven gedurende een 10-tal minuten. Doe hetzelfde met de broccoli, die hebben maar een 5-tal minuutjes nodig.
Bloemkool-broccolisalade met crumble

Voor de crumble, rooster je de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof. Snipper het chilipepertje fijn, met of zonder zaadjes, aan jullie de keuze. Pel en pers de knoflook. Fruit de knoflook en chilipeper in de olie. Schep er de panko, de peterselie, citroenrasp en amandelen door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Strooi gul over de bloemkool.
Bloemkool-broccolisalade met crumble

Extra / Tip

Super lekker met een gegrilde zalmmoot en een aardappel in de pel!