Trifle met bosvruchten

Intro

Een trifle is een klassiek Engels dessert, je kan er eindeloos mee variëren en er je eigen "touch" aan geven. Met Kerst heb ik er een gemaakt in een grote glazen kom, zo kon elk zijn goesting doen, wat ook gretig is gebeurd. Daardoor was mijn fotograaf te laat om het pronkstuk vast te leggen.
Daarom deze kleinere versie.
Trifle met bosvruchten 

Ingrediënten

een mengeling van vers fruit: aalbessen, frambozen, braambessen en bosbessen
1 eetlepel vloeibare honing
½ dl sinaasappelsap
de geraspte schil van 1 appelsien
½ dl cream sherry
Amarettokoekjes, kan ook met boudoirs of Maderakoekjes of plakjes cake
200 g mascarpone
500 g EasiYo custard (www.easiyo.com) of crème Anglaise (vb Bridélice)

Bereiding

Doe de helft van de bosvruchten in een kom met sinaasappelsap en de vloeibare honing. Schep voorzichtig om. Leg 2 lagen koekjes op de bodem van je glazen kom, besprenkel met de cream sherry. Verdeel er de bosvruchten met het sap over.

Spatel de custard onder de mascarpone en schep dit op het fruit.
Werk af met de overige bosvruchten en zet koel weg.
Trifle met bosvruchten

Extra / Tip

Geniet zonder schuldgevoel van deze 'kleinigheid'!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten