Intro
Een
trifle is een klassiek Engels dessert, je kan er eindeloos mee
variëren en er je eigen "touch" aan geven. Met Kerst heb ik er een
gemaakt in een grote glazen kom, zo kon elk zijn goesting doen, wat
ook gretig is gebeurd. Daardoor was mijn fotograaf te laat om het
pronkstuk vast te leggen.
Daarom deze kleinere versie.
Ingrediënten
een
mengeling van vers fruit: aalbessen, frambozen, braambessen en
bosbessen
1
eetlepel vloeibare honing
½
dl sinaasappelsap
de
geraspte schil van 1 appelsien
½
dl cream sherry
Amarettokoekjes,
kan ook met boudoirs of Maderakoekjes of plakjes cake
200
g mascarpone
500
g EasiYo custard (www.easiyo.com)
of crème Anglaise (vb Bridélice)
Bereiding
Doe
de helft van de bosvruchten in een kom met sinaasappelsap en de
vloeibare honing. Schep voorzichtig om. Leg 2 lagen koekjes op de
bodem van je glazen kom, besprenkel met de cream sherry. Verdeel er
de bosvruchten met het sap over.
Spatel
de custard onder de mascarpone en schep dit op het fruit.
Werk
af met de overige bosvruchten en zet koel weg.
Extra / Tip
Geniet
zonder schuldgevoel van deze 'kleinigheid'!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten