Couscous met geroosterde groenten

Intro


Langzaam geroosterde groenten in het gezelschap van geurige kruiden zoals komijn en koriander. Een verwarmend gerecht, ideaal bij deze vries temperaturen.
Geroosterde groenten en couscous
 

Ingrediënten

1 kg wortels, geschild
4 pastinaken, geschild
2 rode ui
2 grote sjalotten
2 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
2 el geschaafde amandelen

voor de couscous:
200 g couscous
1 tl komijnpoeder
1 tl komijnzaad
1 tl korianderpoeder
1 tl korianderzaad
40 g blonde rozijnen
1 el olijfolie
1 à 2 el limoensap
korianderblaadjes

Bereiding

Bekleed de grote AGA bakschaal met bake-o-glide. Snij de wortels in de lengte middendoor. Doe hetzelfde met de pastinaken, het dikste stuk nogmaals middendoor of in drie delen. Het is de bedoeling dat alle stukken ongeveer van gelijke grootte zijn. Pel de rode ui en de sjalotten en snij die in vier. Leg alle groenten in de schaal. Besprenkel met balsamico en olijfolie, bestrooi met peper en zout en schep goed door elkaar. Schuif de bakschaal in het midden van de bakoven (180°). Rooster gedurende 45 minuten of tot de groenten zacht en goudbruin zijn.

Ondertussen maak je de couscous. Doe de koriander en komijn in een pot zonder vetstof. Rooster die kruiden eventjes op de sudderplaat, tot de geuren vrijkomen, laat ze wel niet aanbranden. De couscous en de rozijnen mogen er nu bij, voeg er  kokend water bij tot ongeveer 1 cm boven de couscous en roer alles door elkaar. Doe een deksel op de pot en plaats die achteraan de AGA gedurende 5 minuten. Voeg de olie en limoensap toe en maak de korrels los met een vork.

Rooster op de sudderplaat of op de bodem van de braadoven, de geschaafde amandelen in een droge antikleefpan, tot ze goudgeel zijn.

Schep de couscous in een schaal, schik de groenten in het midden, bestrooi met de geroosterde amandelen en werk af met korianderblaadjes.

Nu hoef je enkel nog je voeten onder tafel te schuiven en te genieten!
Geroosterde groenten en couscous 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten